Danes zelo priljubljena oblika strešne kritine je valovitka. Gre za strešno kritno, katero lahko prepoznamo po svoji značilni valoviti obliki, kot že samo ime pove. Zaradi svoje trdnosti in pa cenovne dostopnosti pa spada valovitka pod zelo priljubljene načine za strešno kritino.

Kot smo omenili, je valovitka zelo trdna. To pa pomeni, da bo odporna na mnoge vremenske razmere, kar vključuje tudi razne ekstreme, kot je toča in podobno. Trdnost pa ji daje to, ker je narejena iz materialov, kot so bodi si cemetno-vlaknene plošče, bodi si iz raznih kovin. Ta material pa ima še eno zelo veliko prednost. To pa je ta, da je to zelo lahek material. To pomeni, da ne bomo rabili paziti, da bi rabili zelo visoko nosilnost same konstrukcije hiše ali objekta, katerega želimo pokriti z valovitko. 

Kar pa naredi valovitko tudi zelo priljubljeno je to0, da je cenovno veliko bolj ugodna, kot pa katere druge vrste strešnih kritin. Kljub svoji nizki ceni pa ima še vedno zelo visoko odpornost, kar jo naredi popolno strešno kritino za razne garaže ali pa zunanje lope in podobno, saj tam ne želimo zapraviti preveliko denarja za razne strešne kritine. Poleg tega pa so za takšne zgradbe bolj primerne lahke strešne kritine, kar pa valovitka tudi je.

Kar pa je super za večje strehe, pa je to, da se valovitko da dobiti tudi v zelo velikih ploščah, kar nam lahko prihrani še kako veliko dela, kadar moramo pokriti kakšno večjo streho. Poleg tega pa jo lahko dobimo v več različnih barvah in ne le v klasični opečnati barvi. To pa lahko da naši hiši oziroma zgradbi, na kateri delamo, zelo lep estetski videz. Torej, valovitka bo zelo prilagodljiva, zaradi svoje barvne raznolikosti, ki nam jo ponuja, kot tudi svoje kvalitete in pa lahkosti. Tako je primerna za pokrivanje marsikaterih streh.

Valovitka je zelo prilagodljiva oblika strešne kritine